
Czech Kimchi je korejská specialita vyrobena v ČR. Je v podobě kvašené zeleniny, která kombinuje pikantní a kyselou chuť s bohatou paletou koření. Tento tradiční korejský pokrm je oblíbený pro svou…
Ingredience:
200 g dýně (uvařené a rozmačkané)
100 g kimchi (nasekané)
1 jarní cibulka (nasekaná)
1/2 cibule (nasekaná)
1 vejce
100 g hladké mouky
1 lžíce gochujang
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
Sůl a pepř podle chuti
Olej na smažení
Postup:
Uvařte dýni do měkka (můžete ji vařit nebo péct) a poté ji rozmačkejte na hladké pyré.
Nasekejte kimchi, jarní cibulku a klasickou cibuli na malé kousky. Kimchi přidejte do mísy spolu s dýňovým pyré.
Do mísy s dýní a kimchi přidejte vejce, mouku, nasekanou cibuli a jarní cibulku. Přidejte lžíci gochujangu (korejské chilli pasty), sójovou omáčku, sezamový olej a podle chuti osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte, až vznikne těsto na placky.
Rozpalte pánev a přidejte olej. Když je olej horký, nabírejte velkou lžící porce těsta a vytvarujte placky. Smažte na středním ohni z obou stran, dokud nejsou krásně zlatavé a křupavé.
Hotové placky podávejte teplé, posypané sezamovými semínky. Pro ještě větší chuť můžete přidat dip ze sójové omáčky, octa a gochugaru (korejské chilli vločky).
Dip:
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce rýžového octa
1 lžička gochugaru
1 lžička cukru
Špetka sezamových semínek
Všechny ingredience na dip smíchejte a podávejte k plackám.
Czech Kimchi je korejská specialita vyrobena v ČR. Je v podobě kvašené zeleniny, která kombinuje pikantní a kyselou chuť s bohatou paletou koření. Tento tradiční korejský pokrm je oblíbený pro svou…
Czech Kimchi Pickles je tradiční korejským pokrmem vyráběny v ČR. Má příchuť kvašené zeleniny, která kombinují bohatou a pikantní chuť kimchi s osvěžujícím zážitkem. Tyto kimchi je velmi oblíbené pro…
Czech Kimchi s rybí omáčkou a wakame je moderní variací na tradiční korejskou fermentovanou specialitu, vytvořenou s důrazem na kvalitu a lokální přístup. Toto kimchi kombinuje klasické ingredience,…
Ponořte se do světa bohatých chutí a tradiční korejské kuchyně s touto jedinečnou chilli pastou Gochujang. Jemně pálivá a současně sladká chuť této fermentované pasty z červených chilli papriček, rýže…
Objevte kouzlo korejské kuchyně s autentickým sezamovým olejem Kadoya, který je již po generace synonymem kvality a bohaté chuti. Tento vysoce aromatický olej je lisován ze sezamových semínek a…
Kikkoman sójová omáčka 150ml Stolní sójová omáčka Ve světě nejznámější sójová omáčka s dlouholetou tradicí. Tato omáčka je vyráběna přírodní fermentací z japonských sójových bobů.
Sójová omáčka Kikkoman se sníženým obsahem soli. Vhodná na sushi, do polévek a do smažených nudlí.
Prémionvá sójová omáčka pro přípravu světlejších pokrmů od oblíbené značky Lee Kum Kee.
Tato prémionvá sójová omáčka od oblíbené značky Lee Kum Kee je vhodná přípravu tmavých pokrmů.