
Pohankové soba nudle jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravější a chutnou alternativu klasickým pšeničným nudlím. Mají úžasnou až oříškovou chuť a lehkou texturu, která se skvěle hodí k…
Ingredience:
- 200 g naengmyeon nudlí (tenké pohankové nebo i skleněné batátové)
- 500 ml hovězího nebo kuřecího vývaru (nebo voda s trochou rybí omáčky)
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce korejské hořčice
- 1/2 okurky, nakrájené na tenké nudličky
- 1 vejce natvrdo
- 4 plátky vařeného hovězího masa (např. roštěnec)
- 1/2 hrušky nashi nebo klasické hrušky (volitelné)
- Led
- na dozdobení mrkev na nudličky, jarní cibulka na kolečka, černý sezam
Postup:
1. Nudle uvař podle návodu na obalu (většinou 3–4 minuty). Po uvaření je ihned propláchni studenou vodou a vlož do ledové lázně.
2. Vývar smíchej s octem, cukrem a hořčicí. Dochutíš podle chuti – měl by být lehce nasládlý a osvěžující. Dejte ho do lednice nebo přidej led.
3. Vejce uvař natvrdo, oloupej a rozkroj na polovinu.
4. Na dno hluboké misky dej nudle, zalij studeným vývarem.
5. Navrch naaranžuj okurku, plátek hrušky, hovězí maso a půlku vejce.
6. Podávej ledově studené, můžeš přidat i kostky ledu.
Pohankové soba nudle jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravější a chutnou alternativu klasickým pšeničným nudlím. Mají úžasnou až oříškovou chuť a lehkou texturu, která se skvěle hodí k…
Zapomeňte na nudle, které znáte, a objevte magii pohankových nudlí soba! Naše pohankové nudle jsou lehké, zdravé a nabité chutí. Připravte si je během chvilky a ochutnejte autentickou asijskou kuchyni…
Hnědý rýžový ocet. Nejčastěji se používá k přípravě sushi rýže a do omáček.
Nudle s mořskými řasami konbu jsou velice chutné. Konbu je jednou z řas bohatých na jód, jedná se o hlubokomořskou řasu rostoucí v čistých, chladných vodách severu. Řasa se nejprve mele, než se hněte…