Poke bowl

Poke bowl

Ingredience:

200 g čerstvého masa -losos, tuňák, treska či grilované krevety nebo kuřecí prso, popř. tofu nasekané na menší kousky

1 avokádo, nakrájené na plátky

1/2 okurky, nakrájené na tenké plátky

1/2 manga, nakrájené na kostičky

1/4 červené cibule, nakrájená nadrobno

4 lžíce poke omáčky

2 lžíce majonézy

2 šálky vařené rýže (nejlépe japonská sushi rýže)

Křupavá cibulka, sezamová semínka a nasekaná jarní cibulka na ozdobu

 

Postup:

Ve velké míse smíchejte nakrájené maso s poke omáčkou. Nechte maso chvíli marinovat v omáčce.

Na spodní části každého servírovacího talíře rozprostřete vařenou rýži smíchanou s majonézou.

Na rýži rozložte nakrájené avokádo, mango, okurku a červenou cibuli.

Na vrch přidejte marinované maso či tofu spolu s poke omáčkou.

Na maso lžící přidejte majonézovou omáčku.

Posypeme křupavou cibulkou, sezamovými semínky a nasekanou jarní cibulkou pro extra texturu a chuť.

Pokrm můžete ještě zakapat trochou poke omáčky pro ještě intenzivnější chuť.

Hotovo! Máte připravený skvělý poke bowl s lahodnou kombinací poke omáčky a majonézy, který si můžete vychutnat.

Odeslat článek známému   Vytisknout