Polévka Samgyetang

Polévka Samgyetang

Samgyetang je tradiční korejská kuřecí polévka, která je obvykle podávána v horkých letních dnech, aby pomohla tělu zvládnout vysoké teploty. T

ato polévka je známá svým výživným složením a léčivými vlastnostmi.

Ingredience:

1 kuře (asi 1,5 - 2 kg), omyté a vykostěné

10 plných česnekových stroužků, oloupaných

1 balení směsi koření Samgyetang

8 sušených datlí

1 šálek lepivé rýže

8 šálků vody

1 lžíce soli (nebo podle chuti)

Korejský pepř

Jarní cibulka na ozdobu (volitelně)

Postup:

Ve velkém hrnci přiveďte 8 šálků vody k varu.

Do vroucí vody vložte vykostěné kuře.

Přidejte česnek, a všechno koření z balení.

Vařte na středním ohni přibližně 45 minut až hodinu nebo dokud se kuře nezměkne a masa dosáhne správné měkkosti.

Mezitím propláchněte lepivou rýži pod tekoucí vodou, dokud voda nebude čistá. Poté rýži osušte.

V malém hrnci vařte rýži s trochou vody na středním ohni, dokud neztuhne a nestane se lepkavou.

Kuře vyjměte z hrnce a vytáhněte z něj česnek a všechno koření.

Vložte uvařenou lepivou rýži zpět do hrnce s vývarem.

Kuřecí maso můžete roztrhat na menší kousky nebo nechat celé a podávat ho v polévce.

Ochutnejte polévku a přidejte sůl podle své chuti. Pokud máte rádi, můžete přidat trochu korejského pepře pro pikantnost.

Samgyetang podávejte horký, ozdobený jarní cibulkou, pokud máte.

Tradičně se podává s kimchi a dalšími přílohami.

Odeslat článek známému   Vytisknout